Sėklų ir naminio gervuogių džemo skanėstas pagal Skirmantę

Skirmantė, tinklaraščio RAUDONA VIRTUVĖ autorė palydi vasarą paskutinius jos pasispardymus sukraudama į saldžiuosius stiklainėlius. Šįkart iki pasimatymo ji tariam gervuogėms.

Kai verdu uogienę, dažniausiai lieka keli šaukštai, kurie nebetelpa į stiklainį. Juos susipilu tiesiog į dubenėlį greitam suvalgymui ir padedu į šaldytuvą.⠀

☕ Idėja pusryčiams: Birzu_duona sėklučiai su gervuogių džemu.⠀

UOGIENĖ:⠀

▪️ Uogas perrinkau, kad nebūtų šapelių, sugedusių uogų.⠀
▪️ Sutryniau blenderiu. Kadangi uogų kiekis didesnis, tryniau dalimis.⠀
▪️ Puode pakaitinti su cukrumi. Cukraus dėjau #išakiesirišširdies
▪️ Dar turėjau dr.Otker GELFIX miltelių, jie yra kaip uogienių tirštiklis. Aišku instrukciją paskaičiau tik po to, kai supyliau – ten rašo, kad reikia įpilti prieš cukrų, o aš jo jau buvau įdėjusi, bet viskas gerai, uogienė sutirštėjo.⠀
▪️ Ir viskas. Supyliau į stiklainius ir užsukau dangtelius. Aš stiklainių nekaitinu, niekaip ypatingai neruošiu, o žiemą laikau rūsyje.⠀


Sėklučius man padovanojo dar kai buvau jų Saulės energijos elektrinės atidaryme ⚡ 🌞⠀
Sėklučiai turi tieeeeeek daug sėklų! Ir jų būna kelių rūšių. Skanu ir sveika! O ir labai sotu, kad užtektų energijos visam rytui! ⠀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

X