Džiovintų grybų užtepėlė

Mums prireiks:

Pievagrybiai | 250 g
Džiovinti baravykai | 70-80 g
Svogūnas (nedidelis)
Sultinio kubelis
Žuvų padažo arba druskos (nebūtina)
Pipirai
Šviežias čiobrelis arba rozmarinas

Viskas labai paprasta:

  1. Baravykus praplauname ir užpilame verdančiu vandeniu (apie litrą). Paliekame išbrinkti bent kelias valandas (nenupilkite skysčio).
  2. Svogūnus smulkiai sukapojame, apkepame svieste ar aliejuje, kol suminkštės.
  3. Dedame apkepti pievagrybius. Kai suminkštės, dedame smulkiai pjaustytus džiovintus baravykus ir po truputį pilame skystį nuo grybų, dedame sultinio kubelį, prieskonius.
  4. Kai pasibaigs sultinys ir viskas suminkštės, sublenderiuojam. Galima dalį grybų palikti netrintą, taip atsiranda papildoma tekstūra.
  5. Sudedame į stiklainiuką ir laikome šaldytuve. Taip saugoti galima mažiausiai savaitę.

Jeigu nori labiau kreminės užtepėlės, įmaišyki į ją 3-4 šaukštus maskarponės kremo, grietinėlės ar kokosų kremo.

Šią užtepėlę siūlome kabinti su skrudintomis KETO duonelėmis, pagamintomis iš KETO lengvai picos pado.

One thought on “Džiovintų grybų užtepėlė”

  1. Atgalinis pranešimas: Traškios KETO duonelės - NAMO

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *