Philly cheesesteak mėsainis pagal Vytautą

brioche receptas filadelfijos burgeris

Ant metalinių grotelių paskyros autorius, griliaus entuziastas Vytautas Šimkus sutiko atkleisti savo tobulo Filtadelfijos mėsainio paslaptį.

Kiekvieno mėsainio paslaptis ne tik tobulai subalansuotas sultingas įdaras, bet ir bandelė. Nors Lietuvoje tik pradedame pratintis prie kiek salstelėjusių bandelių derinimo su mėsa ir kitais sūriais ingredientais, visas pasaulis jau kuris laikas kitokio varianto net nebeįsivaizduoja. Džiaugiamės ir didžiuojamės, jog Vytautas pasirinko mūsų klasikines Brioche bandutes savo mėsainiams ruošti.

BRIOCHE BANDELĖS birzu duona

O taip pat primename, kad turime tokio pat skonio tik tradicinės mėsainių formos, specialiai kepsninių sezonui sukurtas: Brioche mėsainių bandeles (dėl trumpesnio galiojimo termino jų internetu užsisakyti galimybės nėra, tačiau bandelės spurda nekantrumu būti pačirškintos mūsų krautuvių svečių. Taip pat jas rasite Maximų lentynose).

BRIOCHE BANDELĖS MĖSAINIAMS

Ar esate girdėję, o gal net ragavę, Filadelfijoje populiaraus Philly Cheesesteak sumuštinio? Jame tobulai dera steiko juostelės, svogūnai, žalioji paprika ir daug sūrio. Aš užkūriau grilį, iškepiau sultingą steiką ir šį derinį sukonstravau kaip burgerį. Puiku variantas, kai norisi kiek kitokio, netradicinio, bet ne mažiau skanaus burgerio. 

Philly cheesesteak burgeris 🍔

Reikės:
1 jautienos kepsnio (naudojau feelthebeef.lt jautienos nugarinę)
1 žaliosios paprikos
1 v.š. sviesto
2 skiltelių česnako
1 svogūno
1 v.š. vorčesterio padažo
100 g sūrio
4 burgerių bandelių (naudojau Brioche)

Papildomai galite paturbinti:
Jalapenu
Pievagrybiais
Salota

Gamyba:

Kambario temperatūros kepsnį lengvai ištriname alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių. Kepame kepsninėje, tiesioginėje kaitroje apie 3-4 min. ant vienos pusės ir 3-4 min. ant kitos pusės. Iškeptą mėsą paliekame 10 min. pailsėti kambario temperatūroje ir tuomet supjaustome kuo plonesnėmis juostelėmis.
Papriką supjaustome į 4 dalis ir pagriliname apie 4-5 min. Keptą papriką susmulkiname juostelėmis. 
Kepsninėje į ketaus keptuvę dedame sviestą, kai jis ištirpsta dedame smulkintus česnakus, juostelėmis pjaustytą svogūną. Kepame apie 4-5 min, kol svogūnai apkepa. Suberiame papriką ir įpilame vorčesterio padažo, pakepame kelias minutes.
Paskrudiname bandeles.
Ant bandelių dedame pjaustyta mėsą, svogūnus su paprikomis ir užberiame tarkuoto surio. Burgerius kelioms minutėm (trumpam, kad nesudegtų bandelės) dedame į grilių ir pašildome, kol išsilydo sūris. 

Padažas šiems burgeriams nėra būtinas, nes sultingumo pakanka nuo steiko juostelių ir keptų daržovių. Bet jei jums norisi drėgnesnių burgerių, bandeles galima aptepti majonezu arba kreminiu sūriu. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

X