KETO picos duonelės su namine fetos užtepėle pagal Simoną

keto receptai alyvuoges

Tinklaraštininkė, pirmosios lietuviškos knygos apie Ketogeninę mitybą autorė Simona dalinasi idėja, kaip galima skanauti mūsų picos padą vietoj duonos.

Ne ką mažiau žavingas ir užtepėlės – pagardo receptas. Tad paprastai, bet tikrai ne prastai pasigaminsite sau užkandžių lėkštę.

Plakta feta su orkaitėje keptomis alyvuogėmis

Ingredientai alyvuogėms:
80 g žaliųjų alyvuogių
80 g juodųjų alyvuogių
kuokštas šviežių čiobrelių
druskos, pipirų
apie 30 ml alyvuogių aliejaus

Ingredientai fetai:
200 g fetos sūrio
30 g kreminio sūrio
60 ml alyvuogių aliejaus
50 ml vandens
kuokštas šviežio čiobrelio
kuokštas šviežio raudonėlio (šįkart neturėjau, naudojau džiovintą)
vienos citrinos žievelė
druska, pipirai

Kaip duonelę naudojau Biržų duonos picos padą iš „Keto lengvai“ linijos: pakepiau jį grill keptuvėje iš abiejų pusių, supjausčiau patogiais mažas trikampiais ir pasigardžiuodama kabinau plaktą fetą su alyvuogėmis. Taip paruošta duonelė yra traški išorėje ir minkšta viduje.

Ruošiame alyvuoges: į kepimo indą sudedame alyvuoges, druską su pipirais, daug čiobrelio lapelių, pilame aliejų, viską gerai permaišome ir šauname penkiolikai minučių į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.

Kol kepa alyvuogės, ruošiame fetą: į smulkintuvą sudedame trupintą fetą ir visus kitus ingredientus, išskyrus citrinos žievelę ir žoleles. Maišome ir plakame ilgai – geras penkias minutes.

Tuomet įtarkuojame citrinos žievelę, sudedame šviežias žoleles ir plakame dar bent tris minutes. Finale turi išeiti labai vientisa, kremiška masė, kuri yra nei per skysta, nei per tiršta.

Sukrečiame fetą į serviravimo lėkštę, į centrą dedame iškeptas alyvuoges, ir – SVARBU – užpilame nuo alyvuogių kepimo atlikusį aliejų. Tai yra fantastiškai aromatingas šio patiekalo priedas, kuriuo būtina užbaigti patiekalą. Kabiname su Biržų duonos picos padu, virtusiu grill duonele, apie kurią rašiau šio įrašo pradžioje.

Kviečiame atrasti ne tik Simonos kulinarinius šedevrus, bet ir susipažinti su jos išsamiai aprašytais Keto mitybos principais knygoje KETO KODAS.

One thought on “KETO picos duonelės su namine fetos užtepėle pagal Simoną”

  1. Atgalinis pranešimas: Traškios KETO duonelės - NAMO

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

X