Keto benediktų kiaušiniai

Mums prireiks:

Keto lengvai bandelių | 2 vnt
Kiaušiniai | 4 vnt
Actas | šlakelis
Salotos | kelios saujos
Baravykai ar shitake
Taip pat tiks sūdyta lašiša, ispaniškas kumpis
Smidrai | ±8 vnt (nebūtina)

Hollandaise padažui:

Sviestas | 100 g
Tryniai | 2 vnt
Šiek tiek citrinos sulčių
Druska
Pipirai

Paruošimo būdas:

1. Bandeles perpjauname išilgai ir dedame į įkaitintą (180-200° C) orkaitę 8 min. arba kol išorėje bandelė taps traški.
2. Smidrus nuplikome verdančiu vandeniu, grybus smulkiai supjaustome.
3. Įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumi ar sviestu ir apkepiname keletą minučių grybus, tada įdedame į šoną smidrus. Paskaniname druska, pipirais.
4. Ant bandelės išrikiuojame po saujelę salotų, šiek tiek grybų, o šalia patiekiame smidrus.
5. Išlydome sviestą ir paliekame šiek tiek pravėsti.
6. Užverdame puode vandenį, įpilame acto. Kiaušinius įmušame į atskirus dubenukus. Išsukame vandenį puode ir įleidžiame kiaušinius. Atsargiai vieną po kito arba gali virti kiekvieną atskirai. Verdame po 3-4 min.
7. Tuo tarpu atskirame puode įkaitianme vandenį, virš jo laikome dubenį, kuriame lengvai išplakame du trynius. Atsargiai, aukščiau nuo garų, kad jie neiškeptų, bet šiltai. Po kelių minučių po truputį plakame ir supilame sviestą (nebūtinai taip lėtai kaip su majonezu). Toliau intensyviai plakame. Kai masė taps vientisa, vos skystesnė nei majonezas, paskaniname citrina, druska, pipirais.
8. Ant savo duonytės su salotomis ir grybais dedame kiaušinius, pilame padažo. Jeigu turi – gali paskaninti prieskoninėmis žolelėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

X