Kepta duona be glitimo pagal Justiną

Justina (Instagram’e pasivadinusi @allergy_friendly_recipes) pasileido į naujų patirčių paieškas ir pabandė klasikinį lietuvišką užkandį – keptą duoną, pritaikyti visiems, kurie nevartoja glitimo. Tinklaraštininkė pabandė skrudinti visas Biržų duonos duoneles, kurios neturi glitimo (iš linijų Be gliuteno ir KETO lengvai) ir dalinasi savo įspūdžiais 👇

🔅 apskrunda tikrai visos, tad jei norite pakeptos duonelės sumuštiniui – drąsiai gausis su visom.
🔅 panašiausia tos lietuviškos keptos duonos tekstūra ir skonis (tik tos šviesesnės) man bent jau gavosi su Be gliuteno avižine duona 🙂 bet…
🔅 kitą dieną, pagulėję, tos kitos irgi sukietėjo ir tapo traškios, tad galima pakepti, o valgyti vėliau 😁 Antroj vietoj, kai sukietėja, keptai duonai imčiau KETO lengvai tamsią duona su sėklomis.
🔅 na ir nepagailėkit druskytės ir česnako kaip sakant 🙂

O ieškantiems originalesnio pateikimo, primename apie keptos duonos torto idėją, kurią rasti čia.

Tiems, kas ieško daugiau įkvėpimo gaminant be alergenų (tarp jų ir be glitimo) kviečiame apsilankyti Justinos Instagram puslapyje @allergy_friendly_recipes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

X