Keptos duonos tortas

Keptos duonos tortas

Keptos duonos tortas sveikiau!
Kepinta duona dažniausiai asocijuojasi su riebaluose permirkusiu nesveiku užkandžiu. Pamėginkite kepti duoną orkaitėje, o vietoj paprastos kvietinės, rinkitės viso grūdo ruginių miltų duoną. Taip turėsime žymiai sveikesnį įspūdingai atrodantį užkandį!

Užtruksi:
20 min gaminimo ir konstravimo
20 min kepimo 
Porcija: 8-10 asmenų 

KEPTOS DUONOS TORTAS 

Prireiks:

1 kg tamsios duonos (rekomenduojame Viso grūdo ruginę be cukraus)
Druskos
200 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
4 skiltelės česnako
6-7 vš majonezo
1 pakelio varškės užtepėlės arba lydyto sūrelio
Aliejaus kepimui (labai tiks purškiamas)
Užkandžių, kuriais užpildysime viduriuką (alyvuogės, marinuoti agurkėliai, vytintas kumpis ir pan.)

Keptos duonos tortas

Viskas labai paprasta:

Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis, apšlakstome arba apipurškiame aliejumi, vienu sluoksniu sudedam ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir pašauname į 200C orkaitę 15-20min. Kepimo metu bent kartą pavartykite riekeles, kad tolygiai skrustų. Prireiks kepti kelis kartus (priklausomai nuo orkaitės dydžio).
Pabarstome druska. Sumaišome majonezą su užtepėle ar lydytu sūreliu ir išspaustu česnaku.
Galima kiekvieną duonos riekelę papildomai įtrinti česnaku.
Torto lėkštės viduryje įstatykite dubenėlį.
Imame po gabalėlį duonos, vieną pusę merkiame į padažą, tada pavoliojame smulkintame sūryje ir dedame ratu aplink dubenėlį, kol gauname torto formą. 
Dubenėlyje pridėkite įvairių užkandžių – alyvuoges, kaparėlius, agurkėlius, kietąjį sūrį ar vytintą kumpį.