PATARIMAI | Ką daryti, kad turimi produktai išliktų švieži kuo ilgiau?
Mielas ragautojau,
štai keli patarimai, kad šviežutėliai gaminiai, atskrieję tiesiai iš kepyklos, tokie pat išliktų kuo ilgiau:
- Duona geriausiai jaučiasi ir ilgiausiai gyvena laikoma šaldytuve;
- Minkšti sausainiai – sandariai uždarytame inde, o traškiems reikia šiek tiek oro, tad palikite tarpelį;
- Nemaišykite skirtingų sausainių rūšių, intensyvesnio skonio laikui bėgant gali užgožti likusius;
- Didesnį kepalą duonos siūlome padalinti į šaldymo maišelius ir laikyti šaldiklyje, o prireikus atitirpinti kambario temperatūroje;
- Užsimanius šiltos riekės traškia plutele – apšlakstykite aliejumi ir pasiskrudinkite orkaitėje ar keptuvėje;
- Jeigu šaldoma duona nėra 100 % ruginė – išvaizda ir skonis turėtų išlikti panašūs. Ruginė duona gali šiek tiek pabalti ir netekti drėgmės;
- Geros naujienos – šaldyti galima ir Skareles bei visus kitus kepinius ir konditerinius gaminius;
- Gardiems pusryčiams riestainius prieš šaldymą perpjaukite išilgai – išėmus dėkite tiesiai į skrudintuvą;