Baravykus praplauname ir užpilame verdančiu vandeniu (apie litrą). Paliekame išbrinkti bent kelias valandas (nenupilkite skysčio).
Svogūnus smulkiai sukapojame, apkepame svieste ar aliejuje, kol suminkštės.
Dedame apkepti pievagrybius. Kai suminkštės, dedame smulkiai pjaustytus džiovintus baravykus ir po truputį pilame skystį nuo grybų, dedame sultinio kubelį, prieskonius.
Kai pasibaigs sultinys ir viskas suminkštės, sublenderiuojam. Galima dalį grybų palikti netrintą, taip atsiranda papildoma tekstūra.
Sudedame į stiklainiuką ir laikome šaldytuve. Taip saugoti galima mažiausiai savaitę.
Jeigu nori labiau kreminės užtepėlės, įmaišyki į ją 3-4 šaukštus maskarponės kremo, grietinėlės ar kokosų kremo.