Aprašymas
Minkšta kaip pagalvėlė pūpso sezamo kepurėlė.
Kvietinė duona, išsiskirianti itin ryškiu raugo aromatu. Vieno kepaliuko gamybos procesas užtrunka 30 val, 24 iš jų – fermentacija (tešlos brandinimas). Unikalios ovalios formos, kurios dėka galima išsirinkti patinkantį riekės ilgį.
Rekomenduojamas raikymas: kryžmai į 4 dalis, o tada kiekvienas ketvirtis raikomas atskirai prieš vartojimą. Sezamų plutelė slepia šviesų, negausiai korėtą, šiek tiek tąsios tekstūros vidų.
Ypatingai tinkama kasdieniam vartojimui: sumuštiniai, karšti suvožtiniai. Sudžiuvusias trupinintas riekeles galima berti ant sriubos (puikiai dera su „Gazpacho“, Moliūgų ar šakniavaisių tyrsriubėm).
Unikali Biržų duonos technologų sukurta receptūra.
Sudedamosios dalys: KVIETINIAI miltai (ES), vanduo, SEZAMO sėklos 5 % (ne ES), RUGINIS raugas (RUGINIAI miltai, vanduo, PIENO rūgšties bakterijų kultūros), cukrus, druska, mielės, alyvuogių aliejus.
SUDĖTYJE GALI BŪTI: ŽEMĖS RIEŠUTŲ, RIEŠUTŲ, KIAUŠINIŲ, PIENO, SOJŲ PUPELIŲ IR JŲ PRODUKTŲ PĖDSAKŲ.
100 g maistinė vertė: energinė vertė 1142 kJ/270 kcal, riebalai 4,2 g (iš kurių – sočiųjų riebalų rūgščių 0,8 g), angliavandeniai 48 g (iš kurių – cukrų 2,4 g), skaidulinės medžiagos 2,8 g, baltymai 8,5 g, druska 1,2 g.
Nuotraukoje parodytas serviravimo pavyzdys 🙂
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.