Aprašymas
Su šiuo be gliuteno mišiniu, kiekvienas gali tapti kepėju. Tai patogus ir paprastas būdas visada po ranka turėti šviežių kepinių.
Žinome, atrasite savo tobulus receptus su šiuo be gliuteno mišiniu, tačiau pirmajai pažinčiai dalinamės keliomis idėjomis.
Krekeriukai. 250 g mišinio sumaišykite su 100 ml vandens, 25 g tirpinto kokosų aliejaus ir mėgstamais prieskoniais. Išminkome tešlą, dedame kamuoliuką ant skardos su sviestiniu popieriumi. Užklojame kitu sviestiniu popieriumi ir plonai iškočiojame. Supjaustome norimo dydžio stačiakampiais. Pašauname į 160 ℃ laipsnių orkaitę 20 – 25 min.
Bandutės arba duona. Paruoškime bandelių arba duonos tešlą: 10 g sausų mielių ištirpiname 300 ml šilto vandens. Skystį supiltame į 500 g mišinio, beriame žiupsnelį druskos, maišome tešlos maišykle arba rankomis (mediniu šaukštu) apie 6 min. Drėgnomis rankomis formuojame delno dydžio bandutes arba sudedame tešlą į sviestiniu popieriumi išklotą duonos formą. Užkloję maišeliu arba drėgnu rankšluostėliu palikime šiltai valandėlei pakilti. Bandelių arba duonos paviršių sudrėkinkime vandeniu ir pašaukime į orkaitę.
Duoną kepame 220 ℃ temperatūroje 35 – 40 min, o bandutes 20 – 25 min, kol viršus skaniai apskrunda.
Sudedamosios dalys: mišinys tamsiems kepiniams be glitimo (glitimo neturintis KVIEČIŲ krakmolas, saulėgrąžų branduoliai 28 %, linų sėklos 7 %, moliūgų sėklos 5 %, sausas raugas (ryžių miltai, startinė kultūra), cukrus, druska, tirštiklis: guaro derva, karamelė, balkšvojo gysločio sėklų luobelės, maltodekstrinas, dekstrozė).
SUDĖTYJE GALI BŪTI: SEZAMO SĖKLŲ, ŽEMĖS RIEŠUTŲ, RIEŠUTŲ, PIENO, KIAUŠINIŲ, SOJŲ PUPELIŲ IR JŲ PRODUKTŲ PĖDSAKŲ.
Maistingumo deklaracija. 100 g energetinė vertė 1886 kJ/451 kcal, riebalai 21,6 g (iš kurių – sočiųjų riebalų rūgščių 4,3 g), angliavandeniai 50,7 g (iš kurių – cukrų 4,7 g), skaidulinės medžiagos 6,3 g, baltymai 9,9 g, druska 2,0 g.
Grynasis kiekis 0,5 kg
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.